INFÖR DITT BESÖK

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök så kan det vara bra att tänka på några saker. Har du frågor kring något inför din behandling är du varmt välkommen att höra av dig eller skriva till oss på Facebook

PÅ LÖRDAGAR OCH RÖDA DAGAR ÖKAR ALLA VÅRA PRISER FÖR BEHANDLINGAR MED 10%,

DET GÅR INTE ATT BOKA GRATIS AHA UNDER LÖRDAGAR OCH RÖDA DAGAR.

Ansiktsbehandlingar - Kemiska peels

Tala om för din hudterapeut om du äter någon form av medicin eller har något du är extra känslig mot. Det är olämpligt att utföra ansiktsbehandlingar om du har solsveda, är förkyld eller har feber.

Efter du gjort en kemisk peeling med Exuviance kan din hud vara extra solkänslig i cirka 2 veckor efter din behandling. Även första dagarna efter din behandling rekommenderar vi ej att du vistas i stark sol utan högt solskydd. Ej sola solarium. 

Vaxning

Hårstråna ska vara på utväxt så att vaxet fäster (minimum 5 mm). Torrborsta eller peela gärna din hud några dagar innan vaxning. Vid bikinivax bör du trimma håret innan din behandling för enklare vaxning och bättre resultat. Efter vaxningen bör du ej sola solarium för att undvika pigmentförändringar.

Massage

Massage rekommenderas ej vid graviditet de tre första månaderna, om förkyld, feber eller vid inflammationer

NORDLYS IPL

För att säkerställa en optimal behandling bör du undvika solbränna och solprodukter som kan göra huden brunare eftersom det skapar mindre kontraster mellan pigment och kärl. En större kontrast är att föredra i samband med behandlingen. Därför bör du undvika solning, solarier och brun utan sol minst 30 dagar före behandling samt minst 30 dagar efter behandlingen.
Du ska inte heller röka eller snusa minst fyra timmar innan behandling på grund av att nikotin är kärlsammandragande vilket innebär att blodkärl kan bli svårare att behandla.

Efter behandlingen är det viktigt att skydda det berörda området med en hög solskyddsfaktor. Vid solljus bör du alltid smörja in dig med 30–40 SPF. Undvik att pilla på eller ta bort skorpor som bildas på huden. Det är pigment som oxideras och huden ska själv stöta bort det för att undvika ärr eller nya pigmenteringar.

FREEZEPEN

ÄR BEHANDLINGEN SMÄRTSAM?
Kylan har en smärtlindrande effekt vilket gör att man inte behöver använda någon bedövning. Under behandlingen kan man känna en stickande känsla i huden som snart lägger sig.

Några minuter efter behandlingen kan en brännande och stickande känsla kvarstå och i vissa fall bildas en vattenblåsa vilken lägger sig efter några timmar.

EFTER BEHANDLINGEN
Några minuter upp till några timmar efter behandlingen kan en brännande, kliande känsla kvarstå. Huden kan bli röd runt det behandlande området pga kyla och irritation. Det kan även bildas en vattenblåsa men som försvinner efter några timmar.

Det är väldigt viktigt att inte peta sönder denna då infektion kan uppstå och läkningen försämras!

Hudförändringen blir först mörkare och efter några dagar bildas ofta en sårskorpa som med tiden faller av. Även här är det mycket viktigt att inte peta bort sårskorpan. Läkningen är olika från person till person och beroende på vilket område som behandlats men generellt tar det mellan 1-3 veckor.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?
Freezpen behandlingen har en relativt låg risk men det kan uppstå några biverkningar.

• Pigmenteringar (hypo eller hyper). Detta ses oftare hos personer med en mörkare hudtyp.

• Blåsbildning ( lägger sig oftast inom ett dygn)

• Känslobortfall i områden där nerver ligger nära ytan av huden, som tex på fingrar, handled och området bakom örat.

• Hårsäcksskada, vid behandling i område där grövre terminalhår finns kan dessa hårsäckar dö.

KAN BEHANDLING UTFÖRAS OM JAG HAR MÖRKARE HUDTYP?
Vänligen kontakta oss för konsultation om du har en mörkare hudtyp eller om du solar regelbundet då det finns risk för hypo- eller hyperpigemntering.