NORDLYS IPL

Nordlys IPL (intensivt pulserat ljus) är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus kan behandla olika typer av indikationer i huden. Ljuset bildar värme i huden som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen för en föryngrande effekt, reducerar blodkärl, acne samt pigment/bruna fläckar och rodnad.

KONTAKTA OSS FÖR AKTUELLT PRIS OCH KONSULTATION PÅ DIN ÖNSKADE BEHANDLING

Behandlingen tar ca 15-60 minuter. Innan behandling ska du bland annat undvika solning, brun-utan-sol och injektionsbehandlingar.

ROSACEA OCH DIFFUS RÅDNAD
 

I din IPL-behandling koaguleras mindre och lite större kärl genom mycket korta ljusblixtar. Kärl och röda partier bleknar gradvis inom 14 dagar. Du kan känna dig solvarm och lite röd efter behandlingen. Ibland kan du uppleva svullnad i någon vecka samt i vissa fall få blåmärken.

Små korniga skorpor av oxiderat pigment kan uppstå på huden, skrubba eller pilla inte, de ska stötas bort i lugn och ro.

Klåda och sveda i huden som ofta upplevs vid Rosacea brukar försvinna vid behandling med IPL. Din hud får en ljusare, jämnare hudton med förfinad struktur och lyster.

Det är viktigt att du undviker snusning och rökning 4 timmar före behandling då nikotinet får kärlen att dra ihop sig och de blir svårbehandlade.

Du behöver 1–4 behandlingar med 4 veckors intervall.

Du kan behöva upprepa IPL behandlingen vid nya rosacea-utbrott. 

HUDFÖRYNGRING 

Vid en IPL Photo Rejuvenation vitaliseras din hud. Ojämn pigmentering, solfläckar och diffus rodnad förbättras eller tas bort.

Huden får en jämnare och ljusare hudton, bildande av kollagen stimuleras och din hud får en sammetslen lyster.

Ansikte, hals, dekolletage och händer är de vanligaste områdena att behandla.

PERMANENT HÅRBORTTAGNING
 

Nordlys avancerade teknik kan användas för att mycket effektivt eliminera oönskad hårväxt på olika delar av kroppen. Det utförs vanligen på överläpp, hakan, ben, bikiniområdet, underarmar, rygg och axlar. Processen fungerar genom att ljuset som sänds ut från apparaturen absorberas av hårstråets melanin som i sin tur omvandlar ljuset till värme. Därefter leds värmen till roten av hårsäcken vilket förhindrar ytterligare hårväxt.

Antal tillfällen för behandling beror på flera faktorer: var på kroppen håret finns, hur stort området för behandling är och hur mycket pigment som håret innehåller.

Vanligtvis görs det under 4–8 tillfällen under ett intervall av 1–3 månader mellan behandlingarna. Det behöver göras flera behandlingar på grund av att våra hårstrån växer periodvis och det är bara i aktiv fas vi kan behandla hårsäcken. Därför kan du behöva upprepa behandlingen med jämna mellanrum.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
 

Varje behandlingstillfälle tar mellan 15–60 minuter och de kommer att anpassas efter dina behov och önskemål.
 

Direkt efter ett behandlingstillfälle är det möjligt att återgå till normala aktiviteter.
Under behandlingstillfället kommer den berörda huden att rengöras och smörjas in med en gel för att ljuset ska ledas till rätt område. Du kommer att ligga på en behandlingssäng iklädd skyddsglasögon för att undvika ljusskador på dina ögon.
Våra behandlare ställer därefter in Nordlys-apparaturen utefter syftet med behandlingen. Ljuset från Nordlys Ellipse IPL skjuts ut genom en glasprisma vilket kan kännas som små stick på huden. De allra flesta upplever inte behandlingen som smärtsam.


Efter behandlingen kan en del människor uppleva att huden i behandlingsområdet kännas varm och den kan ha en mindre svullnad eller rodnad. Hos andra kan behandlingen vara helt och hållet biverkningsfri. Det avgörs till stor del av var på kroppen behandlingen skedde och hur omfattande den var. Om huden har mycket pigmenteringar kan den efter behandlingen se gråaktig ur. Efter tid kommer de bli allt slätare och fräschare med en förbättrad hudstruktur.

Eftervård
 

Hemmavårdsprodukter är en viktig del i behandlingen för att förbättra läkningsprocessen, skydda huden och för att bibehålla ett fint resultat.

Undvik sol och brun utan sol-produkter upp till två veckor efter behandlingen. Om du inte kan undvika solen, använd solskydd.

Undvik att pilla eller skrubba på de mörka skorporna som kan bildas om du jobbat på att ta bort pigmentfläckar.
Huden kan kännas varm som en mild solbränna första dagen efter behandling.

Du kan återgå till vardagliga aktiviteter. Rodnad brukar ha lagt sig dagen efter.